Ga naar vorige Hoofdstuk
E-boek, slides & boodschappenlijstje
Als geheugensteuntje, herhaal ik hier ook nog even kort de duurtijd van de
eerste fermentaties
die je op het einde van de workshop thuis (op kamertemperatuur) hebt staan.
Kombucha
: fermenteert 10 tot 28 dagen, daarna oogsten en met 1/5e startervloeistof en je scoby opnieuw starten volgens hetzelfde recept.
Rode bieten kvass:
fermenteert 5 tot 7 dagen. 2 keer per dag kort schudden om ervoor te zorgen dat er geen schimmel op kan komen.
Kefir:
fermenteert 24 tot 48u, daarna oogsten en eventueel herstarten met de korrels en met hetzelfde recept als we samen deden.
Gemberstarter:
fermenteert 4 tot 7 dagen, dagelijks 1 à 2x met schudden en vanaf dag 3 een koffielepeltje suiker toevoegen. Klaar als hij flink bruist en de gember boven drijft. Daarna gemberlimonade maken zoals in het e-boek en je krijgt een heerlijk gemberbiertje.
Voeg je graag nog een smaak toe aan je bubbelende fermentaties? Dat kan na dat je je eerste fermentatie in glazen flessen goot, in een
tweede fermentatie
. Laat dit nog 24 tot 48 uur fermenteren met smaakjes naar keuze en dan afgieten in een andere fles en transfereren naar de koelkast om de fermentatie nagenoeg te stoppen.
E-boek fermentatie dranken
Download
Slides
Download
Boodschappenlijstje
Download
Online cursus | Fermenteren van groenten, zuurkool, kimchi
€
65,00
Add to cart
Online cursus | Fermentatie dranken: Gezonde mocktails & cocktails
€
65,00
Add to cart
Online cursus | Vegan kaas maken
€
70,00
Add to cart
Wil je op de hoogte blijven van wat we doen? Schrijf je dan hier in!
Inloggen
Voor toegang tot deze training is inloggen vereist. Voer hieronder je gegevens in!
Gebruikersnaam of e-mailadres
Wachtwoord
Onthoud mij
Wachtwoord vergeten?