fbpx

Orthomoleculair voedingsdeskundige

Orthomoleculair voedingsdeskundige

Meer (buik)geluk, energie en vitaliteit dankzij voeding

Even voorstellen: ik ben Kim, orthomoleculair voedingsdeskundige. Buikgeluk werd opgericht omwille van mijn persoonlijke zoektocht naar mijn eigen buikgeluk.

Buikgeluk Kim Huybrecht Orthomoleculair voedingsdeskundige

In het kort – orthomoleculair therapeut:

  • Master A&O Psychologie (2006-2011) aan de UGent
  • Orthomoleculair voedingsdeskundige & Bachbloesemconsulente (2017-2019)
  • Gecertifieerd Microbioom/Darm-expert (cursus Dr Hawrelak; stool analysis masterclass & meet your microbiome )
  • Fermentatie-expert na talloze uren experimenteren en cursussen bij onder andere Sandor Katz. Ook bij Syntra ben ik de fermentatie-expert en lesgeefster.
  • GAPS (Gut & Psychology Syndrome) therapeut (2021)
  • Orthomoleculair Therapeut volgens de klinische PNI (2020 – 2021) en binnenkort Master KPNI-therapeut (2021 – 2024).
  • ICF certified coach – fundamentals (2023)
  • Maar bovenal, ervaringsdeskundige in buikverdriet én buikgeluk

In het lang – microbioom, bachbloesems en fermentatie:

In 2013 nam mijn gezondheid ineens een dramatische wending. Een aantal erg zware buikoperaties, een buikvliesontsteking en daarbij horende bijna-doodervaring en tijdelijke stoma later kwam ik tot de conclusie dat je goed voelen en energie hebben niet zo eenvoudig is als het lijkt.

Bij elkaar puzzelen welke voeding me ziek maakte en welke me beter deed voelen, was een heel gedoe. Ik bezocht tientallen dokters en diëtisten, maar ik bleef me rotslecht voelen. Ik heb lang gezocht, maar moest tot de conclusie komen dat er geen pillen of behandelingen waren om mijn gezondheidsklachten weg te nemen. Ik besloot zelf op zoek te gaan naar alle sleutels om mijn gezondheid terug te krijgen.

Orthomoleculaire voeding & fermentatie als sleutel

Ik verslond meer dan 100 boeken en volgde een opleiding tot orthomoleculaire voedingsdeskundige, volgde workshops en tonnen webinars en verdiepte me in de werking van fermentatie en het microbioom (ook bekend als darmflora). Ontzettend boeiend, maar het bleken vooral de sleutels om mijn gezondheid te herstellen. Ik merkte dat als ik mijn voeding aanpaste en zo mijn lichaam gaf wat het nodig had, ik me vanzelf beter ging voelen.

Als A&O psychologe van opleiding, ging ik me ook verdiepen in de impact van stress en emoties op de (darm)-gezondheid. Daarom volgde ik ook een opleiding bachbloesems en ook een aantal cursussen mindfullness.

Al deze kennis, probeer ik nu met zoveel mogelijk mensen te delen. Ik geef workshops, cursussen en ook persoonlijke begeleiding waarin ik mijn opleidingen als A&O psycholoog en orthomoleculaire voedingsdeskundige combineer. Ook voor bachbloesemsessies kan je bij mij terecht.

The journey is our learning curve to help others 🙌

Ik heb al een lange weg afgelegd en hoop anderen te kunnen inspireren om ook hun gezondheid terug op de rails te zetten. Want je goed voelen en veel energie hebben, wie wil dat nu niet? Ik help je graag, zodat jij je binnenkort ook weer echt goed en vitaal kan voelen. Samen hervinden we jouw Buikgeluk.