Lazy sunday, dus dan is het tijd om iets nieuws uit te proberen.
Ik wilde al heel lang eens cashewsaus maken maar op de een of andere manier heeft het toch een hele tijd geduurd. Maar vandaag was het dan eindelijk zover en wow, wat is dit lekker! Een hele crèmerige textuur, net als bechamel maar dan 100 keer gezonder. Dit komt zeker nog vaak op tafel.
We maakten een heerlijke glutenvrije pasta klaar met tomaatjes, paprika en asperges overgoten met de smeuige cashewsaus. Om je vinger bij af te likken!
Hoe begin je eraan?
Bereidingstijd: 20 minuten
Cashewsaus
Benodigdheden voor 4 personen
– 200 gr Cashews
– Citroensap
– Scheutje water
– Peper, zout en nootmuskaat
Laat de cashews een paar uur weken (4u is ideaal maar korter kan ook) zodat ze goed zacht worden. Giet het water weg en spoel ze schoon. Blend ze daarna met een scheutje water, citroensap en de kruiden in de blender of foodprocessor. Even proeven en bijkruiden indien nodig.
Pastasaus
Benodigdheden
– 1 ajuin
– 2 teentjes knoflook
– 2 paprika’s
– 1 bussel groene asperges
– 100 gr kerstomaatjes
– 1 pakje (glutenvrije) pasta
Zet wat water op een hoog vuur op om de pasta te koken. Snij ondertussen je groentjes fijn.
Bak de ajuin en knoflook in wat olijfolie kort bruin. Voeg daarna de gesneden paprika en asperges toe. Roerbak je groentjes kort en laat ze daarna even sudderen.
Voeg je pasta toe aan het kokende water.
Als je groentjes beetgaar zijn voeg je tomaten en de cashewsaus toe. Laat 2 minuutjes sudderen.
Giet je pasta af en klaar!
Ter afwerking kan je ook nog een beetje edelgist of kaas over je heerlijke bord smeuïge pasta sprenkelen.
Smakelijk!
Copyright @ 2021 - Ontworpen door Buikgeluk
3 comments so far
CaroleGeplaatst op6:03 pm - feb 25, 2018
Ga ik ook eens proberen. Ziet er heel lekker uit!
BuikgelukGeplaatst op10:56 pm - feb 25, 2018
Leuk! Laat me zeker weten wat je ervan vindt! 🙂
mamaGeplaatst op12:26 pm - feb 26, 2018
mjamie als het zo lekker is als het er uit ziet dan is het feest